LISTSERV mailing list manager LISTSERV 16.0

Help for EAD Archives


EAD Archives

EAD Archives


EAD@LISTSERV.LOC.GOV


View:

Message:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Topic:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

By Author:

[

First

|

Previous

|

Next

|

Last

]

Font:

Proportional Font

LISTSERV Archives

LISTSERV Archives

EAD Home

EAD Home

EAD  September 2012

EAD September 2012

Subject:

Re: Validation error on langcode attribute

From:

"Custer, Mark" <[log in to unmask]>

Reply-To:

Encoded Archival Description List <[log in to unmask]>

Date:

Thu, 27 Sep 2012 12:28:59 -0400

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (50 lines)

Hi Creighton,

Both validation errors are caused by the attribute value of "No_linguistic_content," which isn't permitted by the schema.  In this case, there are two bugs:  one in the AT (which is not using the appropriate code, zxx, as far as I understand things (http://www.loc.gov/marc/languages/language_code.html#z); and one in the EAD XSD schema (which doesn't list that code as an acceptable value, and so, doesn't fully implement ISO 639-2).

For my purposes, I've been planning to convert this type of output to the following:

<language>No linguistic content</language>

...removing the @langcode value in the process.

Mark



-----Original Message-----
From: Encoded Archival Description List [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Creighton Barrett
Sent: Thursday, September 27, 2012 11:39 AM
To: [log in to unmask]
Subject: Validation error on langcode attribute

I have some EAD exported from the Archivists Toolkit that is not validating in Oxygen.  We have a few photographs where the "No linguistic content" language was selected.  Here is a sample:

  <c id="ref33" level="file">
                 <did>
                     <unittitle>Photograph of a painting of the barque "Scots Bay"</unittitle>
                     <langmaterial>
                         <language langcode="No_linguistic_content"/>
                     </langmaterial>

Oxygen is showing errors with the langcode attribute.  I am getting two different errors:

E [Xerces] cvc-attribute.3: The value 'No_linguistic_content' of attribute 'langcode' on element 'language' is not valid with respect to its type, 'null'.

E [Xerces] cvc-enumeration-valid: Value 'No_linguistic_content' is not facet-valid with respect to enumeration

Any ideas?  I can't see why I am getting two different errors or why the option is included in the AT language drop-down if it doesn't validate.

Cheers,

Creighton

--
Creighton Barrett
Archives Specialist
Dalhousie University Archives and Special Collections
Tel: 902.494.6490 | Fax: 902.494.2062
Email: [log in to unmask]
www.dal.ca/duasc
www.facebook.com/duasc

Top of Message | Previous Page | Permalink

Advanced Options


Options