BIBCO colleagues,  Here is the agenda for the Joint meetings of the BIBCO and CONSER Operations Committee meetings at LC, Thursday and Friday, April 27-28, 2006.  All BIBCO members will be represented by the ten BIBCO OpCo members.  All BIBCO institutions are welcome to participate if they wish to attend.  I've heard from a few folks that they plan to come.  It will help us have the required number of handouts for presentations if you let us know of your plans.
 
Please note that the BIBCO and CONSER meet jointly on Thursday and Friday mornings. BIBCO meets for a separate session on Thursday afternoon, but not on Friday.I'm including the agenda in this email.
 
I will provide the agenda for posting online in a prettier format.  I hope to provide other items to colleagues for much-needed updates to our BIBCO website soon.  The delay is entirely my own.  I'll be on leave, returning April 18 to answer any questions that may arise, or you may contact our Coop Team Leader, Anthony Franks ([log in to unmask]).
 
I look forward to seeing you in two short weeks!  Carolyn
Carolyn Sturtevant
BIBCO Coordinator
Library of Congress
202-707-4551
202-252-2082 fax
[log in to unmask]
 
 

 

Joint BIBCO/CONSER Meeting

Thursday April 27, 2006

LC Madison Bldg. Mumford Room

 

8:30-9:00

Coffee and Refreshments

30 min

 

 

 

9:00-9:10

Welcome and Introductions (Mark Watson, Chair, PCC)

10 min

 

 

 

9:10-9:55

Presentation on sharing metadata and future directions of PCC cooperation (Luiz Mendes, UCLA)

45 min

 

 

 

9:55-10:15

PCC Strategic Directions 2010 Introduction

 

1) Background: Draft Strategic Directions of the PCC: Document 1 (Mark, Mechael, Charbonneau)

2) Process: logistics of breakout groups

 

20 min

 

 

 

 

 

 

10:15-10:30

Break

15 min

 

 

 

10:30-11:30

Discussion of PCC Strategic Directions 2010

 

1 hr

 

1) Breakout groups meet

 

1/2 hour breakout group

 

2) Groups report round robin; wrap up (Mark)

 

1/2 hour for reporting and discussing

 

 

 

 

 

 

 

11:30-12:00

RDA discussion Kristin Lindlan

30 min

 

 

 

 

RDA: Plan for reviewing part2 draft?

 

 

 

 

12:00-1:00

LUNCH

Separate meetings after lunch:
LC Madison Bldg. 6th Floor

BIBCO in LM620 Dining Room A

CONSER in LM621 West Dining Room

1 hr

 

 

 

 

BIBCO Agenda

 

 

 

 

1:00 1:15

Welcome to new members (Carolyn Sturtevant)

15 min

 

 

 

1:15 1:30

CPSO report on LCRI, DCM revisions

(Ana Cristan, on detail in CPSO)

15 min

 

 

 

1:30 2:00

BIBCO record issues (BFM, etc.)

(Carolyn Sturtevant, Coop Team) 

30 min

 

 

 

2:00-2:15

Unicode implementation/non-roman characters (Dave Reser, CPSO)

15 min

 

 

 

2:15-2:30

ECIP status report

(David Bucknum, LC ILS)

15 min

 

 

 

2:30 2:45

Preview of research in progress

The Value of Program for Cooperative Cataloging Records:  How do Library /Information Science (LIS) Students Learn About Them?

(Robert Ellett, Joint Forces Staff College)

15 min

 

 

 

 

 

 

2:45 3:00

Break

 

 

 

 

3:00 3:45

Casalini libri Shelf-ready Pilot Project

(Angela Kinney, Chief Social Sciences Cataloging Division)

45 min

 

 

 

3:45-4:15

SACO Report/LC Class web form

(John Mitchell, Coop Team)

30 min

 

 

 

4:15

PCC /BIBCO website and focus group responses

(Coop Team)

15 min

 

 

 

6:30

BIBCO/CONSER Dinner

 

 

 

 

 

Joint BIBCO/CONSER Meeting

Friday April 28, 2006

LC Madison Bldg. Mumford Room

 

 

8:30-9:00

Coffee and Refreshments

30 min

 

 

 

 

9:00-9:10

Welcome

 

 

 

 

 

 

 

Vernacular in PCC records, other LC announcements

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9:10-10:00

OCLC Report (Robert Bremer, Cynthia Whitacre)

10 min

 

 

 

 

 

 

RLG Report (Ed Glazier)

10 min

 

 

 

 

 

 

Standing Committee on Automation Report (Gary Charbonneau, Chair)

10 min

 

 

 

 

 

 

Standing Committee on Standards Report (Paul Weiss, Chair)

10 min

 

 

 

 

 

 

Standing Committee on Training Report (Caroline Miller, Chair)

10 min

 

 

 

 

 

10:00-11:00

Discussion of issues to CONSER and BIBCO catalogers who catalog both serials and integrating resources::

1 hr

 

 

1) repeatable 260; 2) bibliographic level"i" 3) aggregator neutral record for integrating resources

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11:00-12:00

Early Lunch

No BIBCO meetings Friday Afternoon

1 hr

 

 

 

 

 

12:00-3:00

CONSER meets for this period until 3:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z:pcc/bibco/OpCo/2006/BIBCO joint agenda.doc  April 12, 2006