Print

Print


Carolyn,

I am planning to attend tomorrow's meeting and apologize for the late 
notice.
Gordana

Carolyn Sturtevant wrote:
> BIBCO members,  The agenda for the Joint BIBCO/CONSER OpCo sessions and for the BIBCO sessions appears below.  In addition to the BIBCO Operations Comittee representatives, we welcome others to attend.  I appreciate the RSVPs I have received from a few local BIBCO libraries.
>
> Following our meetings, we will post summaries of the proceedings.  Some topics of ongoing interest may be incorporated into our BIBCO-at-Large meeting at ALA on Sunday, June 24 here in Washington, DC.  If you have topics that you would like us to include for that meeting, it's not too early to share them with me.
>
> See you at the meetings!  Carolyn
>
> Carolyn Sturtevant
> BIBCO Coordinator
> Library of Congress
> 202-707-4551
> 202-252-2082 fax
> [log in to unmask]
>
>
> BIBCO Operations Committee
> Library of Congress, James Madison Bldg., Sixth Floor
> http://www.loc.gov/visit/6_madison.html
> May 3-4, 2007
>
> Agenda
>
> Thursday, May 3, 2007
>
> AM--Joint BIBCO/CONSER Meeting, Mumford Room, LM 649 
>
> 8:30-9:30 Coffee and Refreshments 30 min
>
> 9:00-9:10 Welcome and Introductions (Mechael Charbonneau, Chair, PCC)10 min
>
> 9:10-10:00 Non-roman data (David Bucknum, Dave Reser, David Williamson) 50 min
>
> 10:00-10:15 Integrating resources bibliographic level "i"  15 min
>
> 10:15-10:30 BREAK  15 min
>
> 10:30-11:00 Update on JSC Committee of Principals/RDA and LC Acquisitions and Bibliographic Access Division (Beacher Wiggins)  30 min
>
> 11:00-11:35 OCLC Report (Robert Bremer or Cynthia Whitacre)  20 min
>   
> Standing Committee on Automation (Gary Charbonneau, Chair) 5 min 
>
> Standing Committee on Standards Report (Update:  Mechael Charbonneau) 5 min
> Standing Committee on Training (Caroline Miller, Chair) 5 min
>
> 11:35-12:00 PCC Input for the LC Working Group on the Future of Bibliographic Control 25 min 
>
> 12:00-1:00 LUNCH  1 hour
>
> PM--BIBCO and CONSER finish up joint topics, then meet separately for the rest of the afternoon
>
> 1:00-1:45 ERMS topics 45 min
>
> 1:45-2:30 PCC and Series  45 min
> PCC series task group charge
> Ohio State series survey (Magda El-Sherbini, Ohio State)
> PCC series participants, stats, and training (Carolyn Sturtevant)
> Discussion of series practices locally
>
> 2:30-3:00 BREAK 30 min
>
> CONSER and BIBCO groups meet separately 3:00-5:00 pm
>
>  BIBCO meets in Dining Room A, LM 620
>
> 3:00-3:15 Introduce new members 15 min
>
> 3:15-4:00 Overview of Distance Learning and types of tools, including Captivate 2  (Katherine Napierala, Library of Congress, Office of Operations Management and Training, Training Office)  45 min  
>
> 4:00-4:40 Report from BIBCO Materials Revisions Group 40 min
>
> 4:40-5:00 Does BIBCO need a BIBCO Standard Record? 20 min
>
> 5:00 Adjourn
>
> 6:30  BIBCO/CONSER Dinner
> (Bron Childress will collect $ on Thursday)
>
> Friday, May 4, 2007
>
>              AM--BIBCO meets in Dining Room A, LM 620
>
> 8:30-9:00 Coffee and Refreshments 30 min
>
> 9:00-9:05 Welcome and recap from Thursday
>
> 9:05-10:00 Social Tagging and the CATS Wiki at LC  55 min
> (Janice Herd, Library of Congress, Science, Technology, and Business Reading Room, Business Reference Section) 
>
> 10:00-10:30 Developing a course to teach Basic Cataloging skills  30 min
>
> 10:30-10:45 BREAK  15 min
>  
> 10:45-11:15 Quick Tips and Cataloging Concepts at LC 30 min 
> (Tim Carlton, Library of Congress, Instructional Design and Training Division)
>
> 11:15-11:45 Possible new forms of BIBCO membership:
> Individual contributors?  A BIBCO Funnel?  30 min
>
> 11:45-12:00 Wrap up 15 min  
>
> 12:00 Adjourn
>
>  
>
>   

-- 
Gordana Ruth
Head, Original Cataloging 
Technical Services Division
McKeldin Library, 2215
University of Maryland College Park, MD 20742-7011
(301)405-0840
fax: (301)314-9971
E-mail:[log in to unmask]