Print

Print


I was told by several specialists that the chip cannot be repaired nor is there a way around the problem. The chip has to be replaced. I am not familiar with the SL model so I cannot tell you if it is the same chip that is in the SP-1015.

Cary Ginell

On Oct 8, 2013, at 3:17 PM, David Seubert <[log in to unmask]> wrote:

> Yes. It's very wide wow. But the +/- buttons stopped working first.
> 
> David
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Association for Recorded Sound Discussion List
> [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Mickey Clark
> Sent: Tuesday, October 08, 2013 3:05 PM
> To: [log in to unmask]
> Subject: Re: [ARSCLIST] technics sl-1015 repair
> 
> Does the speed go out of control? if so-there is an easy fix. There are
> three solder points under the motor assembly - I re-soldered them and
> corrected the problem-mickey Follow me on Twitter
> https://twitter.com/MickeyRClark M.C.Productions Vintage Recordings
>    710 Westminster Ave. West
>             Penticton BC
>                V2A 1K8
> http://mcproductions.shawbiz.ca
> ----- Original Message -----
> From: "Cary Ginell" <[log in to unmask]>
> To: <[log in to unmask]>
> Sent: Tuesday, October 08, 2013 1:50 PM
> Subject: Re: [ARSCLIST] technics sl-1015 repair
> 
> 
>> Is the SL the one with the longer tonearm, designed to play 16" discs? 
>> If so, I'd say yes.
>> 
>> Cary
>> 
>>> On Oct 8, 2013, at 1:47 PM, "Jim Sam" <[log in to unmask]> wrote:
>>> 
>>> Cary,
>>> 
>>> Do you know if the SP-15 is designed the same way and/or uses the 
>>> same chip?
>>> 
>>> Thanks,
>>> Jim
>>> 
>>> 
>>>> On Tue, Oct 8, 2013 at 10:34 AM, Cary Ginell <[log in to unmask]>
>>>> wrote:
>>>> 
>>>> This caused the downfall of my SP-1015 as well and apparently is a 
>>>> common problem with these machines. The chip that controls the speed 
>>>> is not made anymore, so the only way you can get one is to 
>>>> cannabilize one from another turntable.
>>>> 
>>>> Cary Ginell
>>>> 
>>>> 
>>>> On Oct 8, 2013, at 10:22 AM, David Seubert 
>>>> <[log in to unmask]>
>>>> wrote:
>>>> 
>>>>> I have a Technics SL-1015 in need of repair. The +/- speed 
>>>>> adjustment stopped working a few weeks ago and this week the speed 
>>>>> has become unstable. Does anybody know who can repair this?
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> I can ship it, but would prefer someplace in LA.
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> David Seubert
>>>>> 
>>>>> UCSB
>>>> 
>> 
>